Skinceuticals bülteni için kaydolun

Yeni haberler hakkında bilgilendirilmek, yenilikler ve son estetik trendlerinden haberdar olmak için*

Kapat

Kayıt olun veya giriş yapın

Henüz kayıtlı bir hesabınız yok mu?

Gönder>

SkinCeuticals - Dermo profesyonel cilt bakımı

Yetkili satış noktalarımız.

Hiperpigmentasyon Nedir? Neden Olur?

Hiperpigmentasyon ile ilgili tüm detaylar burada!

\\Vcenter\caidata\CAI\Skinceuticals\Livraisons\2015_04_28_Marketing_Materials_New_US_8795\Social Posts\SOCIAL MEDIA IMAGES Topic Hyperpigmentation

Hiperpigmentasyon Nedir?

Cilde, saça ve göze rengini veren doğal bir pigment olan melanin, melanosit adı verilen hücreler tarafından üretilir. Her insanda melanosit sayısı aynı olsa da melanin üretimi kişiden kişiye farklılık gösterir. Az melanin üretimi açık ten, saç ve göz rengi nedeni olurken melanin üretiminin fazla olması ten, saç ve göz renginin daha koyu olmasını sağlar. Melanin hiperpigmentasyon ile doğrudan ilişkilendirilebilir. Bu nedenle de hiperpigmentasyondan melanin hiperpigmentasyonu olarak bahsedilebilir.

Hiperpigmentasyon nedir?” sorusunun cevabı ise melanin üretimi yapan melanosit hücrelerinin zarar görmesi ya da sağlıksız olmaları durumunda aşırı melanin üretimi gerçekleştirmelerine bağlı olarak fazla üretilen melaninin topaklanarak bulunduğu bölgenin daha koyu renkli gözükmesine neden olması durumu olarak verilebilir. Hiperpigmentasyon kelimelerini oluşturan hiper yani literatürdeki karşılığı ile “hyper” kelimesi “daha fazla” anlamına gelirken, pigmentasyon ise renk anlamına gelmektedir. Hiperpigmentasyon kahverengi, siyah, kırmızı, pembe ve gri lekelenmeler olarak ortaya çıkabilir. Hiperpigmentasyon lekeleri yaşlılık lekesi veya güneş lekesi olarak da ifade edebilir. Lekelenmeler vücudun belirli bir bölgesinde olabileceği gibi her yerinde de oluşabilir.

Hiperpigmentasyon Belirtileri Nelerdir?

Hiperpigmentasyonun temel belirtisi cilt üzerinde meydana gelen koyu renkli alanlardır. Koyu renkli alanlar ciltte yamalı bir görünüm ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Koyu renkli alanların boyutu kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve bu alanlar vücudun her yerinde meydana gelebilir. Yüz bölgesinde meydana geldiği zaman kozmetik açıdan rahatsız edici olabilirler. Ancak hiperpigmentasyon kaşıntı, döküntü gibi belirtilere neden olmaz, tek belirtisi koyu lekelerdir. Eğer koyu lekelere eşlik eden farklı semptomlar varsa bu semptomların nedeninin belirlenmesi için uzman hekimlere danışılması gerektiği unutulmamalıdır.

Melanin Hiperpigmentasyonu Nedir?

Hiperpigmentasyon farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir ve bu durum hiperpigmentasyonun farklı tiplerinin oluşmasına neden olur. Melanin hiperpigmentasyonu aslında hiperpigmentasyon olarak tanımlanan durum ile aynıdır. Bu nedenle “Melanin hiperpigmentasyonu nedir?” sorusunun cevabı “Hiperpigmentasyon nedir?” sorusunun cevabı ile benzerlik taşır.

Hiperpigmentasyon temel olarak ciltteki koyu lekelenmelerin meydana gelmesine neden olabilecek herhangi bir durumu kapsayan şemsiye terimdir. Bu da hiperpigmentasyonun farklı tiplerinin olduğu anlamına gelir.

Hiperpigmentasyon Tipleri Nelerdir?

Yaygın olarak bilinen hiperpigmentasyon türleri melazma, güneş lekesi,hiperpigmentasyon olarak ifade edilebilir.

Melazma: Hiperpigmentasyonun bir türüdür ve hormonal değişimlere bağlı olarak meydana gelir. Özellikle hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimler sonrasında ortaya çıktığı için hamilelik lekesi olarak da adlandırılır.
 
Güneş Lekeleri: Karaciğer ya da mercimek lekeleri olarak da bilinen güneş lekeleri oldukça yaygın bir hiperpigmentasyon tipidir. Ciltte deformasyona neden olabilen, melanosit hücrelerinin yapısını bozabilen güneş ışınları sebebiyle meydana gelir. Bu nedenle de el ve yüz gibi güneş ışığına en sık maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar.

Hiperpigmentasyon Nasıl Düzeltilir?

Leke görünümünü düzeltmek, ciltteki ton eşitsizliklerini azaltmak ve aydınlık bir cilt görünümü oluşturmak için formüle edilen cilt bakım ürünlerinin hiperpigmentasyon bakımı kapsamında sık sık tercih edildiği bilinmektedir.

Hiperpigmentasyonun nedenine bağlı olarak kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemlere ihtiyaç duyulmuyorsa evde bakım rutini ile ciltteki leke görünümünün kontrol altına alınması ve yatıştırılması mümkündür. Skinceuticals Leke Serumu, lekelenme özelinde hazırlanmış özel formülü sayesinde farklı cilt tipleri için kullanılabilen, inatçı leke görünümünü azaltmaya yardımcı olan bir üründür.
 
Düzenli cilt bakım rutininde leke serumu kullanmanın yanı sıra güneşe karşı doğru tedbirleri almak da hiperpigmentasyon bakımı açısından son derece değerlidir. Doğru güneş kremini kullanmak, güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek adına sadece güneşlenirken değil UV değerinin 0 üzerinde olduğu zaman dilimlerinde koruyucu önlemler almayı ihmal etmemek de oldukça önemlidir.

Hiperpigmentasyon İçin Serum

SkinCeuticals PHLORETIN CF serum uygulaması “Hiperpigmentasyon için ne yapılmalı?” sorusuna verilecek yanıtlardan biridir. Etkili bir cilt temizliği sonrasında %10 oranında saf C vitamini içeren ve aynı zamanda cilt tonunu eşitleyen Phloretin CF serum, cilt tonunu eşitlemenin yanı sıra yaşlanma karşıtı bakım sunma özelliğine de sahiptir. Cildin çevresel faktörlerin etkisine karşı korunmasına destek olan serum içerisinde L’askorbik asit ve ferulik asit gibi özel bileşenler de bulunur. Temizlenmiş ve kurutulmuş cilde 4-5 damla serum kullanımı düzenli olarak gerçekleştirildiğinde fark edilebilir sonuçlar elde edilebilmektedir.

Hiperpigmente Olan Cilt İçin; SkinCeuticals Discoloration Defense Serum

Hiperpigmentasyon sorunu olanların cilt bakım rutinlerine daha fazla özen göstermeleri ve bakım rutinine leke görünümünü azaltacak ürünler eklemeleri önerilir. SkinCeuticals Discoloration Defense Serum, düzenli kullanımda koyu leke görünümünü azaltmaya ve ton eşitsizliklerini düzeltmeye yardımcı olur.

Hiperpigmentasyon Nasıl Önlenir?

Hiperpigmentasyon sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi olmasa da kozmetik açıdan oldukça rahatsız edici olabilen bir sorun olabilir. Her insan hiperpigmentasyon sorunundan aynı derecede rahatsız olmayabilir. Hiperpigmentasyonu önlemek de her zaman mümkün değildir. Hormon düzensizlikleri, Adison hastalığı gibi hormonal hastalıklar, genetik faktörler ya da ilaç kullanımı hiperpigmentasyona neden olabileceği için bu durumlarda meydana gelen lekenmelere karşı önlem almak çok kolay değildir. Ancak en yaygın hiperpigmentasyon nedeni olan güneş ışınlarına karşı dikkatli olunması hiperpigmentasyondan korunmak açısından önemlidir.

En az 30 SPF koruyuculuğu olan güneş kremlerini her zaman kullanmak önemlidir. Güneş kremi kullanımı noktasında yaygın yapılan hatalardan birisi de güneş kremlerinin sadece güneşlenirken kullanılmasıdır. Ancak güneş ışınları cilde temas ettiği her an zarar verici etkilere yol açabilirler. Bu nedenle kış aylarında dahi güneş ışınlarının UV değerinin 0 olmadığı zaman aralıklarında güneş ile temas eden el ve yüz gibi bölgelere güneş kremi uygulanması önemlidir. Güneş ışınlarının güçlü olduğu saatlerde güneşten kaçınmak, koruyucu amaçlı şapka ya da şemsiye kullanmak da hiperpigmentasyon için alınabilecek önlemler arasında yer alır.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer